Kupując chłodziarkę Walk-In należy wziąć pod uwagę ilość godzin, przez które może ona przechowywać żywność. Im wyższa temperatura, tym większe ryzyko zepsucia się żywności. Ponadto, przedmioty przechowywane w temperaturze powyżej 40 stopni mogą być narażone na konsekwencje prawne. W związku z tym, należy utrzymywać chłodnie w temperaturze od 35 do 38 stopni Celsjusza przez cały czas. Należy jednak pamiętać , że w niższych temperaturach produkty mogą zamarzać i tracić jakość.
Jeśli temperatura często się zmienia , chłodnia może mieć problem . Jeśli nie rejestruje stałej temperatury , może mieć uszkodzony termostat lub izolację . Temperatura może wahać się tak bardzo, że inwentarz, który powinien pozostać bezpieczny jest wyrzucany. Poważniejszym problemem może być regulator temperatury w lodówce. Jeśli działa on prawidłowo, powinien wytrzymać co najmniej 10 lat. W przeciwnym razie konieczna będzie wymiana lub naprawa chłodziarki.
Podobne tematy